Mika

Himmelhund

Stambogsnavn: Perle
Kaldenavn: Mika

Køn: Tæve
Født: 18/12-2012
Stambogsnummer: DK00345/2013
Vægt: 17,9 kg
Højde: 46 cm
Far: Andbjerg´s Balder
Mor: Shaggy Tollers Piper Cindarella

Sunhedsundersøgelser:
AD: 0/0
HD:A/A
PRA: Carrier
CEA: Carrier
Øjne: Intet påvist


Mika vil altid være vores evigt savnede himmelhund :´(


Mika er min første toller, som jeg hentede i Århus tilbage i 2013 hos Lise Bang Hansen.
Jeg havde dengang forinden kigget på en del andre racer, og læst og læst om de forskellige, til jeg var helt skeløjet. Jeg var også ude hos nogle opdrættere og møde nogle af de andre racer. Dog var der noget der hele tiden hev mod tolleren, og da jeg en dag skrev for at forhøre på et kuld hvalpe ved Århus, ja så kunne det ikke være anderledes. Jeg var solgt lige med det samme, da Mikas mor løb mig i møde. Og da jeg først kom ind og så de små orange nullermænd på 4 uger, ja så var jeg slet ikke i tvivl om, at jeg måtte eje en toller. Valget faldt på Mika. Et valg jeg aldrig vil fortryde. Mika har nu i de sidste 7 år fuldt mig i tykt og tyndt.
Ferier, træning, ture og meget meget mere har hun fuldt med, hvor hun kunne. Vi har trænet rigtig meget lydighed både i DKK og DCH, og vi ende i 2017 til DM i Dch, hvor vi blev nr. 10 ud af 40 til start.
Mika er afsindig lærenem, og det fandt jeg hurtigt ud af allerede på hvalpestadie, at her var der et lille skarpt hundehoved, som var ivrig efter at lære. Hun kan en masse tricks, vi har snuset lidt til agility, udstilling, spor og jagttræning. Hun er især eminent til at apportere, og til at finde ting. Hun bliver ved indtil hendes opgave er løst. Samtidig er hun utrolig legesyg, og er med på den værste lige med det samme.
Mika er også en utrolig blød hund, og en hård tone kommer man ikke langt med, med Mika.
Mika er, i hendes øjne, alles bedste ven. Hun sidder gerne på skødet af folk, og har de en godbid, ja så er lykken gjord. Og dem får hun mange af, for folk kan simpelthen ikke stå for det dejlige tollerhoved, der kigger forventningsfuldt på dem.


Jeg valgte for nogle år siden at få Mika steriliseret. En beslutning der var det bedste for Mika, men som jeg nok altid vil ærgre mig over, at jeg ikke fik en hvalp fra hende. For dejligere temperament og sind, skal man lede længe efter i en hund.